Etichete

, , , , , , , , , , , , ,

JUNKER PUPA BASE 1

   Schimb cultural în Parlament cu președintele Comisiei Europene, Jean Claude Junker, care le-a împărtășit parlamentarilor români multe din obiceiurile și tradițiile culturale luxemburgheze.

   Cum a intrat în clădirea Parlamentului, Jean Claude Junker l-a lovit cu pumnul pe Tăriceanu, președintele Senatului, și i-a tras o palmă peste obraz lui Dragnea. D-l Junker a precizat că aceste forme de salut sunt reprezentative pentru Ducatul Luxemburgului, iar România trebuie musai să le adopte numaidecât, dacă vrea să intre în spațiul Schengen.

   Junker a continuat apoi cu un obicei deosebit: puparea chelului. In acest scop, l-a ales pe Băsescu pentru a exemplifica pe viu obiceiul. L-a strâns în brațe de mai mai să-i rupă oasele, de-i ieșiseră ochii din orbite Băseului ca cepele, apoi l-a pupat lung și galeș pe chelie. Junker a declarat:

   „Acum puteți spune că președintele Comisiei Europene a pupat și el un cur, căci ceea ce poarta Băsescu pe umeri numai cap nu se numește !”

   Schimbul cultural a continuat cu Adrian Năstase, de care Junker și-a frecat nasul. Acesta este un obicei pe care Luxemburgul l-a moștenit din Africa, unde un celebru duce luxemburghez avea o moșie și toți baștinașii salutau frecându-și nasurile.

   Apoi, d-l Junker a luat cuvâtul de la tribuna Parlamentului și a declarat:

   „Romania își merită soarta, căci a primit cu bucurie tradițiile culturale luxemburgheze. In ce privește Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV), cel cu care vă urechem zilnic de la Bruxelles, eliminarea lui depinde de cât de mult România își va freca nasul de clanțele comisarilor europeni și de câte cururi va pupa prin Parlamentul European, așa cum l-am pupat eu astăzi pe-al lui Băsescu !”

Mitica Dandanche