Etichete

, , ,

ROU_PH_Brebu_CoA-horz

Mai există câte un primar în genul celui de pe vremea lui Caragiale, ce era primar al Mizilului și se luptase din răsputeri ca trenul Bucuresti – Berlin să opreasca și la Mizil…

Așa și cu primarul comunei prahovene Brebu, Adrian Gheorghe Ungureanu. Se apucă omul și participă la Târgul de carte de la Brașov cu un album cartonat, un DVD, o broșură și câteva stick-uri cu filmul despre comună.

Toate bune și frumoase ați spune. Primarul încerca și el să-și promoveze localitatea, să-i facă reclamă și să atragă turiști și investiții. Mai ales că și avea ce prezenta: mănastirea lui Neagoe Basarab, locurile unde au pictat Nicolae Grigorescu și Stefan Luchian, cele pe unde a trecut Alexandru Vlahuță și Nicolae Iorga ș.a.

Ghinionul primarului din Brebu a fost că la târg era și Cristian Tudor Popescu, marele scriitor de povestiri cu gâlceavă pe cer și farfurii zburătoare, ce-si prezenta una din lucrările sale cu omuleți verzi și ținea o prelegere despre rating. Primarul, vrând sa se bage în seamă, s-a dus la marele ziarist inchizitor CTP și i-a oferit albumul cu Brebu. Probabil gândea că șarpele chel îi va face reclamă pe gratis… Ha ha ha ! Reclamă i-a făcut într-adevar, însă la DNA ! Cica a mirosit el ceva corupție pe la Brebu, că prea seamănă albumul primarului Ungureanu cu  „Eterna și fascinanta Românie” al Elenei Udrea…

Nu știm cum se va sfârși bătalia până la urmă, dar de va reuși CTP să-l pună capră pe Brebu, socot că-i numa’ vina lu’ dom’ primar Ungureanu. Cin’ l-a pus să se bage în seamă cu un gropar ?

Sperietoarea de Ciori,

reporter special sub acoperire la Turmy Hebdo

SURSA: Cotidianul