Etichete

, , , , , , , , , , , , , , , , ,

lup-capra-base-varza

   Cică un țăran avea o capră, o varză și un lup pe care trebuia să-i treacă peste o punte îngustă. Cum nu putea trece decât câte unul deodată, a dus întâi capra – lăsand lupul cu varza, apoi  a dus lupul și s-a întors înapoi cu capra, a dus varza și, la urmă, capra rămasă singură.

   Ce ne spune aceasta ghicitoare populară ?

   Că, dacă ești stăpânul sistemului, format din binomul SRI – DNA, nu e suficient să stăpânești lucrurile, trebuie să fii atent și la modul cum o faci. Țăranul, reprezentat aici de  Binom, stăpânul României, n-a ținut cont de această învățătură populară și acum oamenii săi de nădejde se sfâșâie între ei, nu doar pentru bani și putere, ci pentru supraviețuire. Adică pentru a nu ajunge la închisoare…

   Lupul Ghiță a trecut puntea în Serbia și nu se știe cât va mai dura până va fi adus înapoi – dacă va mai fi adus vreodată. Despre afacerile sale bănoase din contracte privilegiate cu SRI, contra excursii scumpe în Insulele Seychelles, de zeci de milioane de euro, a vorbit Dan Andronic în rechizitoriul său, intitulat „Noi suntem statul”.

   Ne întrebăm cât de interesat e țăranul, adică Binomul, de aducerea lupului Ghiță în țară. Căci, de se va întoarce, pentru a scăpa cât mai ieftin din beleaua în care se află, pe mulți va popi !

   Capra. Cât a fost marinarul în floare la timona României, Elena Udrea a stat capră în toate pozițiile; inclusiv în cea de ministru al Turismului. Țeapa cu  „Gala Bute” fiind una dintre cele mai nesemnificative pe care Capra a tras-o statului. Acum, după condamnarea sa în primă instnță, Capra se plimbă la mare în țoale de zeci mii de euro, sfidând – la concurență cu cei mai vestiți cocalari din țară – omul simplu care merge și el de 1 Mai la mare.

   Băse e varză ! Din toate punctele de vedere, sistemul lovindu-l crunt: fratele în pușcărie, celelalte rude cercetate și ele penal. Apoi, influența lui politică e zero, căci partidulețul său de buzunar nici nu contează în Parlament, PMP fiind a cincea roată la căruța dreptei.

   Denunțul lui Dan Andronic – fostul om de maximă încredere al lui Băse – despre implicarea Binomului, prin SRI-ul lui Coldea și DNA-ul lui Kövesi, în alegerile prezidențiale din 2009 în folosul lui Băsescu – adică în măsluirea alegerilor, ca s-o spunem pe aia dreaptă – și corupția din SRI, prin atribuirea frauduloasă de contracte către firmele lui Ghiță, are potențialul unei adevărate bombe nucleare, care s-a amorsat deja și este pe cale să detoneze. Rămâne de văzut dacă va exploda odată cu întoarcerea lupului Ghiță pe îngusta punte ce vine din Serbia.

Marco Venturiano