Etichete

, , , , , , , ,

canonizaare pokemon

   Mare sărbătoare la Mănăstirea Putna, unde patriarhul Daniel l-a canonizat pe pokemonul Iacob. Acesta a fost descoperit de un grup de copii ce jucau Pokemon Go lângă mormântul lui Ștefan cel Mare. Copiii intenționau să-l vâneze, dar pokemonul Iacob le-a spus: „N-aveți credință !”

   Atunci copiii le-au spus straețului și călugărilor despre marea minune, iar aceștia au hotărât că pokemonul trebuie neapărat beatificat. Ba, chiar au scris și o istorie despre pokemonul Iacob și minunile sale.

   Astfel, sfântul Iacob Pokemonul s-a născut pe 20 ianuarie 1719 într-o famile dreptcredincioasă de pokemoni din Bucovina. Crescând în duhul adevăratei evlavii, la numai 12 ani a întrat în grupul pokemonilor din jocul Pokemon Go. Desăvârșirea sa duhovniceasca s-a realizat în jurul Mănăstirii Putna și a Sihăstriei Putna, dascăl spiritual fiindu-i mitropolitul Antonie al Moldovei.

   Văzând călugării pe acest tânăr pokemon ce înțelepciune și viață aleasă avea, l-au rânduit a fi hirotonisit preot la numai 17 ani, apoi a fost înanitat în funcția de pokemon-episcop la Mănăstirea Putna.

   Sfântul Pokemon Iacob s-a îndurerat pentru neștiința de carte a credincioșilor săi, de aceea a înființat școli și cluburi internet cafe, unde enoriașii au putut deprinde a citi și juca Pokemon Go.

   Petrecând ultima parte a vieții la mănăstirea sa de metanie, sfântul pokemon Iacob a continuat actele de ctitorie începute în perioada cât a fost pokemon în scaun, devenind astfel al doilea mare ctitor al Putnei, înzestrând-o duhovnicește și material.

*

   Sute de credincioși au venit încă de sâmbătă să-l întâmpine pe patriarhul Daniel care a oficiat slujba de canonizare a sfântului pokemon Iacob. Propunerile de canonizare au venit din partea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților și au purtat avizul Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Marco Venturiano