Etichete

, , , , , ,

circ in parlament

   Ședință solemnă în Parlament cu ocazia Zilei Europei. La microfon parlamentarul PSD Bacalbașa. Cu un aer sobru, Bacalbașa spune despre o colega din Parlament că „dacă mai dă cu labele, riscă să facă fractură”. Aceasta era o acuzație nefondată și complet gratuită, căci colega parlamentară nu dădea deloc cu labele, ci sărea cu picioarele pe pupitrul din banca sa. D-l Bacalbașa ar trebui sa fie mai atent la membrele parlamentarilor, căci la maimuțe membrele anterioare seamănă mult cu cele posterioare.

   Nu doar maimuțe asistau în Parlament la ședinta solemna, ci și diverse orătanii de curte. D-l Bacalbșa chiar a identificat una, în persoana președintelui PNL, Raluca Curcan. Suntem de părere că d-l Bacalbașa a exagerat un pic, căci d-na Curcan n-a scos nici măcar un singur glu-glu. De fapt, ea nu spune niciodata nimic… doar sta pe ouă și clocește. Așa ca d-l Bacalbașa trebuia să-i spună curcă d-nei Curcan.

   Ședința solemnă a continuat cu discursul parlamentarului PMP Corneliu Bichineț, care l-a invitat pe Bacalbașa în județul Vaslui ca să-i „strice rozeta”. Bichieț a verificat personal rozeta d-lui Bacalbașa și-a constatat că, fiind integră, are nevoie de o reparație în Vaslui.

   Când a auzit că e vorba de spart rozete, d-l Nicușor Dan de la USR și-a scos repede parlamentarii din sală și-a fugit în Vaslui. Asta nu înainte de a încerca din răsputeri să-l trezească din somn pe colegul lor din USR, Mihai Goțiu, care, ca de obicei, dormea dus…  Cum n-au reușit nicicum, l-au lăsat în continuare să asiste la ședința solemna.

   In continuare, d-l Bacalbașa i-a dat replica lui Bichineț: „Colegul meu de la Vaslui – tot Vasluiul: violuri și discursuri bune în Parlament oferă Vasluiul ! Eu sunt facțiunea care nu-și ține gura din Parlamentul român. Eu unul n-o să mă las speriat de amenințările distilate ale doamnei Curcan”.

   Din Vaslui, Nicușor Dan a declarat solemn:

   „Am decis cu toții să ne reparăm rozetele în Vaslui, pentru a protesta astfel împotriva nivelului suburban la care a ajuns discursul în Parlament. Am constatat personal, vârându-mi nasul în rozeta d-lui Bacalbașa, că aceasta era stricată. Atunci, ce-a căutat d-l Bacalbașa în Vaslui ? Credem că protestul nostru o sa ajute la repararea tuturor rozetelor din Parlament”.

Marco Venturino