Etichete

, , , , , , , , ,

autostr ld.jpg

Pe autostrada începută și veșnic neterminată Lugoj-Deva s-a postat un uriaș urs brun carpatin care sperie muncitorii de pe șantierul autostrăzii, ocupați până peste cap să doarmă toată ziulica lângă utilajele intrate deja în ruginire de atâta staționat…

Ursul este suparat, spun lucrătorii de pe șantier, că autostrada îi distruge habitatul natural și, mai ales, că proiectanții n-au prevazut și pasaje peste autostradă pentru animalele sălbatice. Ursul este tare revoltat mai cu seamă pe ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, care nu vrea nici în ruptul capului să construiască respectivele pasaje.

„Domnul Cuc, ne-a declarat chiar ursul cu pricina, n-are nevoie de pasaje, ca el e cuc… și poate zbura peste autostradă, dar noi, restul animalelor pădurii, ce să facem ? Să săpăm tunele pe dedesubt, asemeni cârtițelor ? Dacă-l prind pe domnu’ Cuc, o să-i jumulesc penele !”

Am rămas ca la dentist, auzindu-l pe urs cum vorbește ca omu’ și trebuie să vă spunem că se exprima în limba română mult mai bine decât onor musiu Cuc, ministrul Transporturilor.

Dom’ Cuc, poate c-ar fi bine să vă mai gândiți la chestia cu pasajele, că ursul era cătrănit rău și poate vă face să vă mutați cuibul de la Ministerul Transporturilor…

Sperietoarea de Ciori,

reporter special sub acoperire la Turmy Hebdo