Etichete

, , , , , , , , ,

IMP GOSPODARIE

Multă vâlvă a stârnit proiectul guvernamental de instituire a impozitului pe gospodărie care, cică, face să se alinieze legislația fiscală românească la standardele europene. Haida de ! Nu spun ca acest impozit n-ar fi necesar, insă prea ne place să punem căruța înanitea boilor.

De alinierea taxelor și impozitelor la standerdele europene s-au preocupat toate guvernele postdecembriste, indiferent de coloratura politică, însă de alinierea pensiilor și salariilor la aceleași standarde nu s-a preocupat nimeni. Care va să zică, suntem europeni când e vorba de taxe și impozite, dar dacă suntem în lumea a treia în ce privește salariile și pensiile nu-i bai !

Cum standardul de viață din Romania e deja destul de jos, țara noastră fiind în coada Europei în ce privește nivelul de trai al populației, impozitul pe gospodărie nu va duce decât la sărăcirea și mai accentuată a acelei categorii sociale care-și asigură subzistența din propria gospodărie, fără ca acest impozit sa aducă venituri serioase statului.

Dacă acest blestemat impozit pe gospodărie va duce la sapă de lemn milioane de români, ce le mai rămâne acestora de făcut ? Doar să fenteze impozitul pe gospodărie pentru a putea trăi !

Ce soluții sunt pentru fentarea impozitului pe gospodărie ?

Păi, în primul rând, să declari mai puține animale decât ai în realitate. E o șmecherie veche, însă trebuie să fii cu băgare de seamă la inspecțiile autorităților.

Pentru a veni in sprijinul gospodarilor fentatori de impozite, dăm mai jos câteva tactici și șmecherii de ascundere a animalelor atunci când vine inspecția agricola.

1. GĂINILE

Dacă ai 20 – 30 de găini și n-ai declarat decât una pentru impozit, cea mai buna metoda de ascundere a lor este să le urci în podul casei, după ce în prealabil le-ai legat ciocul cu banda de izolat, ca să nu cotcodăcească când vine inspecția.

Trebuie avut însă grijă la legarea cu bandă a ciocului, pentru a nu le obtura căile respiratorii.

2. PORCUL

Dacă ai un porc, cea mai buna șmecherie e să-l ascunzi în cada de la baie. Dacă grohăie când vine inspecția, spui ca e barbată-tu care a venit beat de la cârciumă și face ca porcu’…

3. OILE 

O bună soluție de ascundere a lor e să faci șirele de baloți goale pe dinăuntru, astfel încat oile să încapă în spațiul liber lăsat în interior. Dacă nu ai baloți, atunci trebuie să construiești căpițe false din nuiele, pe care le acoperi cu fân. Se înțelege că trebuie, ca la găini, să le legi botul cu banda de izolat…

4. VACA

Cea mai buna metodă e s-o ascunzi într-o cameră și s-o folosești pe post de cuier-pom, punându-i în coarne pălarii și diverse alte bulendre. Ca să nu mugească la inspectori se recomandă să-i pui muzică de Bach sau Motzart, vacile fiind moarte după muzica simfonică…

Cam astea au fost ideile noastre în materie de fentat impozitul pe gospodărie. Dacă v-au reușit aceste șmecherii, dați și voi o bere.

Gheorghe Radu Ciobanu,

baci la stana Turmy Hebdo