Etichete

, , , , , , , , , , , , ,

big-bang-patriarh.png

 Dacă știința i-a dat cu tifla Bisericii, elaborând Teoria Big Bang-ului, prin care explică crearea universului, Patriarhia Română îi dă și ea cu tifla științei și își face propriul ei Big Bang, marele clopot al Catedralei Mântuirii Neamului.

Clopotul a fost comandat la celebrele ateliere din Innsbruck, cântărește 25 de tone, are aproape 4 m înălțime și-a costat peste 500 000 de euro. Este primul și cel mai mare dintr-o serie de 7 clopote ce vor împodobi clopotnițele catedralei și are pe el un basorelief cu patriarhul Daniel și o oaie mov.

Oare de ce a pus Patriarhia Romana și o oaie mov pe clopot ? Putem întelege la o adică megalomania patriarhului Daniel și-a Sfântului Sinod, care au comandat un megaclopot pentru o gigacatedrală, dar la ce le-a trebuit și o oaie mov ne este greu să intelegem… 

Circulă prin târg vorba că patriarhul Daniel ar fi tare pizmaș pe popularitatea Codruței Kovesi de la DNA, care are o cucuvea mov, așa că ar fi vrut și el o oaie mov a lui…

 Pe de altă parte, oaia mai simbolizează, în termeni bisericești, și credinciosul obișnuit al Bisericii, enoriașul cu frică de Dumnezeu care-și plătește regulat și la timp obolul către Biserică, însă în cazul de față, poziția oii pe clopot ne duce cu gândul la o scena de sex zoofilic între patriarh și oaie… Să fie un avertisment al patriarhului Daniel pentru cei ce nu-și plătesc dările către BOR și nu donează regulat către ctitoriile Bisericii ?

 Sunetul respectivului clopot va putea fi auzit în tot orașul București, vibrațiile emise având puterea unui cutremur sau a unei bombe atomice de putere medie. In aceste condiții, recomandăm celor care locuiesc în clădiri cu risc seismic ridicat, adică imobilele cu bulină roșie, să se protejeze atunci când aud clopotul, vârându-se pe sub mese sau în cadrul tocului ușii, pentru a nu le cădea tavanul în cap.

De asemenea, celor care nu poseda uși și ferestre termopan le recomandăm să poarte căști antifonate, penru a-și proteja timpanele.

 Totuși, dacă sunetul puternic și strident al clopotului le va dărâma bucureștenilor blocurile și-i va asurzi, spărgându-le timpanele, ei pot fi însă mândri că BOR are cel mai mare clopot din Europa !

Popa Gomboasa,

patriarh la Turmy Hebdo