Etichete

, , ,

1

   Povestea începe încă de pe vremea când Macron se juca cu lopățica în nisip pe plajă. Era o zi torida și Macron se odihnea sub umbreluță. Parcă ar face o baie… In acel moment se auzi o voce stridentă de femeie:

– Semințe ! Albe, negre, bune, prăjite ! Ia semințe, neamule !

   Macron nu mai văzuse niciodată o sămanță prăjită, așa că – din curiozitate – cumpără un borcan de ele și începu să spargă.

– Bune semințe faci, babo ! spuse Macron, satisfăcut.

– Ehe, copile, zise baba, Brigitte face întotdeauna semințe bune.

– Intr-o zi am să-ti plantez o sămânță, spuse Macron cu subînțeles.

   Timpul a trecut și Macron a crescut. Nu se mai juca cu lopațica în nisip, însă continua să spargă semințe zilnic. Intr-o zi s-a dus la teatru să vada piesa  „Romeo și Julieta”. Cortina se ridică și o voce spuse:

– Semințe proaspete ! Bune, albe, negre, prăjite !

Era Brigitte !

   Macron, ca săgetat, s-a apropiat de scenă și-a cumparat un sac de ele. Apoi, a cerut-o de soție. Brigitte i-a spus c-ar accepta bucuroasă, da’ mai are șapte puradei acasă și familia ei, din neamul arienilor blonzi cu ochi albaștri, nu va accepta niciodată să se mărite cu-n pârlit de untermensch francez, ca Macron.

   Atunci, Macron a rapit-o și-a dus-o la Paris, unde a devenit președinte al Franței. Și-au trăit fericiți până la adânci bătrâneți, spărgând toată ziulica semințe prăjite, pe care Brigitte se pricepea atât de bine să le gătească.

Adriana Moldovan